2019. október 19-én került megrendezésre versmondó versenyünk a kisebbek számáraŐsz, a nagyobbak számáraHazaszeretet témakörökben. Nagyon örültünk, hogy több mint hatvan gyermekünk jelentkezett és készült fel nagy izgalommal erre az alkalomra. Lelkesen várták, hogy a kollégákból összeállt zsűrinek elszavalhassák szebbnél szebb, hosszabb – rövidebb, témához illő verseiket. Sokan választották a hazaszeretetről szóló műveket, melynek előadásában magával ragadó volt hallani, hogy értik és átérzik, amit a versben kifejezett a költő, bizonyára azért, mert kellőképpen él bennük is a szülőföldjük iránt érzett szeretet. A szavalókat kíváncsian hallgatták a vér szerinti szülők és az őket felkészítő nevelőszülők, kollégák, sőt még a félkészítésben résztvevő egyik tanító néni is jelen volt.

A zsűrinek nehéz dolga volt az elbírálás során, hiszen minden előadásban érzékelhető volt az igyekezet, a gyermekek szépen felöltözve, az alkalomhoz illően jelentek meg a versenyen.

Minden résztvevő kapott emléklapot, a kiemelkedően szavaló gyermekek pedig oklevéllel és jutalomkönyvekkel térhettek haza. Hálásan köszönjük a ceglédi Losontzi István EGYMI vezetőségének, hogy a helyszínt biztosították a számunkra.

Minden szavaló gyermekünkre nagyon büszkék vagyunk és szívből gratulálunk az elért eredményekhez!

Nyerteseink:

Óvodás, alsó tagozatos általános iskolás korcsoportban:

I. helyezett: Brabander Bella
II. helyezett: Glonczi Rikárdó László
III.  helyezett: Radvánszki Ákos Szabolcs

Különdíjasok: Hudák László Béla, Lázár Petra, Stummer Krisztina Adrienn, Hatvani Andrea, Wimmer Veronika, Wimmer Bernadett, Nagy István János

Általános Iskola felső tagozat korcsoportban:

I. helyezett: Balogh Krisztofer Dorián
II. helyezett: Kolompár Dzsenifer Dóra
III.  helyezett: Kolompár Róbert Dezső

Középiskolások korcsoport:

I. helyezett: Oláh Krisztián
II. helyezett: Magyar Noémi Petra
III.  helyezett: Serbán Renáta

Különdíjasok: Báder Beáta és Báder Noémi