Amint az már évről-évre megszokott az Otthon Szociális Szolgáltatónál, idén is valamennyi 6 év feletti gyermeknek és fiatalnak biztosítottuk a nyári táborozási lehetőséget. Célunk ezúttal is az volt, hogy a gyermekek a táborok ideje alatt érezzék jól magukat, ne unatkozzanak, és olyan programokban vehessenek részt, melyek értéket és élményt nyújtanak számukra.

A helyszínekre vonatkozó tervezést a nevelőszülők igényének felmérése előzte meg. A balatoni táborozásra igen nagy igény mutatkozott, ezért két helyszínen, összesen három turnusban nyaralhattak a gyermekek.

A révfülöpi Vakáció Üdülőben kalandtábor várta őket, ahová többen az előző évi sok-sok pozitív élmény miatt tértek vissza. Ezúttal is csapatjátékok, kalandtúrák, vetélkedők, sétahajózás és természetesen strandolás várta őket.

A Balatonalmádi Pedagógus Üdülő ez évben új helyszínként került a kínálatba. Itt is változatos programok nyújtottak önfeledt szórakozást, kellemes kikapcsolódást a nyaralóknak. A táborban a gyermekek ellátogattak a veszprémi állatkertbe is és elhajóztak Tihanyba.

Szintén új lehetőség volt az indián, íjász – és természettábor Nőtincsen, a Seholsziget Élményparkban. Itt sem volt unalomra idő, hiszen minden nap izgalmas, kalandos programok várták a gyermekeket. Az indián avatás, íjászat, versenyek, lovaskocsizás és kézműves foglakozások mellett lehetőség nyílt a parkkal, a természettel, az állatokkal való ismerkedésre is.

Minden évben nagy az érdeklődés a kecskeméti People Team Szaktábor iránt. Aki már nyaralt itt, biztosan visszavágyik. A választott témában való elmélyülést a napi 240 perces foglalkozások biztosították, de ebből a táborból sem hiányoztak a vetélkedők, sportversenyek, strandolások, kirándulások sem. Mindvégig a jókedv, a vidámság volt jellemző.

A táborozó gyermekek megtapasztalhatták, hogy milyen is az, amikor kiszakadnak megszokott környezetükből. Nemcsak élményekkel gazdagodhattak, hanem a közös programok, estébe nyúló beszélgetések alatt megismerhették egymást, és igazi barátságok is születhettek.

Stifterné Márkus Judit (nevelőszülői tanácsadó)

Vakáció ÜdülőBalatonalmádi Pedagógus Üdülő |  Seholsziget ÉlményparkPeople Team