2016. december 07-én meghívást kaptunk a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Főosztályától „Magyarország karácsonya” című ünnepségre. Az ünnepség keretein belül a résztvevők megtekinthették Budapesten a Nemzeti Színházban az „Éden földön” című, két felvonásos, zenés színdarabot, melynek rendező-koreográfusa Bozsik Yvette az alábbiakat nyilatkozta a darabról:
„ Az Éden földön meséje a civilizáció és a természet összecsapásáról szól. A mai gyerekeket olyan vizuális ingerek érik, hogy az ember beleszédül, és ez óriási kihívás a színház számára.”
A színdarab zenéjét és szövegét Szarka Tamás, a Ghymes zenekar tagja írta, akit megragadott Hany Istók, a Király-tó lápjában talált gyermek története.
Intézményünket 43 fő (gyermekek, nevelőszülők, munkatársak) képviselte a rendezvényen. A Minisztérium munkatársai a szünetben megvendégelték a megjelenteket, az előadás végén a színészek csodálatos jelmezeikben jöttek ki a gyermekek közé, akikkel szívesen fotózkodtak, beszélgettek. A rendezőktől a gyermekek ajándékot kaptak.
A színház, a színdarab, a jelmezek, a zene, a koreográfia és a művészek is lenyűgözőek voltak, a gyermekek érzékelhetően értették a színdarab mondanivalóját, hálás közönségre lelt a Nemzeti Színház.
Elmondhatjuk, hogy valamennyien igen jó érzésekkel, meghatározó élményekkel térhettünk haza.