Balogh Zoltán

Zoli 11 éves kisfiú. Sok kudarc után, 2016-ban kezdte el a tanulmányait a Szent Miklós Speciális Általános Iskolában, ahol felfigyeltek a zene iránti érdeklődése mellett a sportban rejlő fejlesztési lehetőségekre. Az eltelt időben két atlétikai versenyen vett részt, Kazincbarcikán és Budapesten a BEAC sportpályán, ahol összesen négy érmet szerezett síkfutásban, távolugrásban, kislabda-dobásban. A legutóbbi versenyen olyan
gyorsan futott, hogy a korosztálya helyett egy magasabb kategóriába sorolták, de ott már nemtudta felvenni a versenyt az idősebb, jóval gyorsabb, szinte már felnőtt versenyzőkkel, deigyekezete jutalmául egy vigaszdíjat kapott.


Balogh Norbert

Norbi 2012-ben kezdte el a Taekwon-do sportot és több versenyen indulva, kategóriájábankülönböző helyezéseket ért el, így volt első, második és harmadik helyezett is. Alabdarúgásban, iskolai csapatával a Bozsik programban egymás után következő évben is elsőhelyezést ért el, valamint elnyerte a gólkirályi címet is, melyért egy üveg kupát kapott.


Balogh Adrián János

János 2012-ben kezdte el a Taekwon-do sportot. Szorgalmának köszönhetően jelenleg márzöldövön kék-piros csíkkal rendelkező sportoló. Több hazai országos szintű versenyen indultés ott kategóriájában egy első, egy második, valamint két-harmadik helyezést ért el. Azérmekhez, diplomák és díszes kupák is tartoznak. Labdarúgást is kedveli, a Bozsikprogramban indult, ahol az iskolai csapatával érmet nyert és Fair Play díjat is kapott.


Tóth Dalma

Dalma 18 éves.  Csecsemő kora óta úszik, amit nagyon szeret és az új iskolájában, a Bárczy Gusztáv Általános Iskolában már ezt versenyszerűen is űzi. Az eltelt 2 évben, a korosztályában és kategóriájában 13 arany, 8 ezüst és 7 bronzérmet szerzett. Legutóbb, Százhalombattán az Angyal Erika Emlékversenyen 3 arany és 1 ezüstérmet nyert.


Dunai Ruben

Ruben 2017 februárjában karate edzésre járni a Kaeshi Waza Harcművészeti Egyesületbe.
Már hamar megmutatkozott a tehetsége, hiszen márciusban az első karate versenyén földharcban 3. helyezés ért el.
Nyáron kéthetes edzőtábor után sikeresen levizsgázott fehér övre. Mióta edzeni jár, sokat javult az iskolai teljesítménye is. Szerencsére minden fél évben lehetőség van rá, hogy részt vegyen az edzőtáborban.


Dunai Noel

Noel testvéréhez hasonlóan 2017. februárjában kezdett karate edzésre járni a Kaeshi Waza Harcművészeti Egyesületbe.  Eleinte nagyon félénk volt az edzéseken , nem adott bele mindent, de ahogy megjött az önbizalma úgy lett egyre boldogabb és ügyesebb edzés közben.

Ezt megtapasztalhattuk a kéthetes nyári edzőtábor alatt is, amely végén levizsgázott fehér övre. Edzője szerint szépen fejlődik.  Novemberben meg is hozta az áttörést a kemény munka. 2. versenyén földharcban több versenytársát legyőzve abszolút első helyezett lett. Mióta ezt a sportot kitartóan és mindent beleadva űzi, azóta a figyelme is jobb lett.  Minden félévben van lehetőség edzőtáborozni és Noel már alig várja a következőt.


Dunai Nina

2017 februárban kezdett el karate edzésre járni a helyi egyesületbe.
Volt pár akadály, amit nehéz volt leküzdenie, például a fehér öv vizsgára kötelező volt megtanulnia 10-ig japánul számolni, ez sok időbe és türelembe került, de sikerült.
Formagyakorlatban nem indult, de ezt a szép helyezést földharcban érte el. Edzője szerint sokat számított a nyári edzőtábor és a rendszeres kitartó edzés is. Minden félévben lehetősége van táborozni, amiben aktívan részt is vesz és nagyon jó hatással van Ninára.


Fazekas Elizabeth

vagyok, a Kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatója. Szakközépiskolai tanulmányaimat Cegléden a Török János Szakközépiskola egészségügyi szakán végeztem, ahol kiváló eredménnyel érettségiztem. Jelenleg az egyetemen szociális munkás és ifjúságvédelmis hallgató vagyok. A 2018-as évben terveim szerint angol nyelvből szeretnék nyelvvizsgát tenni, és a jelenlegi szakom elvégzése után pedig jelentkezni szeretnék az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedagógusi szakára. A sikeres képzések elvégzése után a gyermekvédelem valamely részén tervezek elhelyezkedni, ahol hasznosíthatom a tanultakat és az „élettapasztalatomat” ezen a téren. Nagyon sokat köszönhetek nevelőszüleimnek, hogy mellettem álltak, és hogy idáig eljuthattam, és tovább támogatják álmaim megvalósulását. Továbbá ezúton szeretném köszönetemet kifejezni az Otthon Szociális Szolgáltatónak, hogy támogatásukkal lehetőséget biztosítanak céljaim elérésére, és bízok benne, hogy mind nevelőszüleim, mind tanácsadóm és az Otthon Szociális Szolgáltató dolgozói büszkék lesznek a már elért, és célul kitűzött eredményeimre! És ezúton biztatok minden gyermeket, fiatalt, hogy amíg tehetitek, tanuljatok, küzdjetek a megálmodott életcéljaitokért, sikereitekért!


Szűcs Gábor Attila (16)

hat éve futballozik a Pilisi Labdarúgó Klubnál, mint igazolt játékos. Jelenleg U19-es csapatban játszik középpályásként, de az évek során szinte mindegyik posztot betöltötte. A Bozsik-program keretében csoportjában a legjobb kapusnak választották. Csapatával a Bozsik torna meccsein és a megyei bajnoki mérkőzéseken vesz részt rendszeresen, ahol jó eredményeket érnek el. Edzője szerint ügyes, kitartó, komolyan veszi a sportot.


A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Cseppkő Gyermekotthon 2016. 03. 07-én megrendezte „Varázscsepp” címmel a VI. Országos Tehetségkutató Versenyt, melyen intézményünk részéről az alábbi gyermekek vettek részt: Kása Dávid, Wimmer Vivien, Sztojka Frank, Fazekas Nikolett, Wilhelm Bettina, Wilhelm Dzsenifer, Jónás Ildikó, Miklós Kíra Roxána, Sárközi Réka, Turai Gyöngyi, Horváth Klementina, Lakatos Arabella, Báder János, Báder Noémi, Báder Beáta, Füzék Gergely, Füzék Vivien, Füzék Alexandra,  Éles Erzsébet.
Középdöntőbe jutottak Kása Dávid és Bakos Ferenc (vers – és prózamondás kategóriában), valamint két tánccsapatunk, a JNB (Báder János, Báder Noémi és Báder Beáta), valamint a Duó Lányok (Horváth Klementina és Pap Laura)
A döntőbe bejutott a JNB, ill. korcsoportjában megnyerte a versenyt. A nyertes csapat tehetséggondozó táborokban vehetett részt, ahol szakemberek foglalkoztak velük, ill. felléptek a Nemzeti Színházban is egy versenyt záró ünnepi gálaműsorban.

Valamennyi résztvevőnek és a győzteseknek is tiszta szívünkből gratulálunk!


Báder Beáta, Báder Noémi és Báder János így írt a versenyről:

Az idén tavasszal nevelőanyukánk benevezett hármunkat egy táncversenyre. Másnap segítséget kértünk a tánctanárunktól hogy  tudna-e segíteni összetenni egy koreográfiát.
Ő persze nagyon örült, hogy hozzá fordultunk segítségért. Már csak egy hetünk volt a válogatóig. Nagy iramban elkezdtünk próbálni, minden nap 2-3 órákat. A tánc pár nap alatt elkészült, így volt időnk gyakorolni is. Eljött a válogató napja. Nagyon izgultunk, de anyu mindig azt mondta, nem kell izgulni, úgyis sikerülni fog. Szólítottak minket a színpadra. Mikor felmentünk, akkor nagyon nagy volt mindhármunkban az izgalom de amikor elkezdett szólni a zene, valahogy megnyugodtunk. Vége volt a koreográfiánknak, nagyon megdicsértek minket, azt mondták telefonon értesítenek minket hogy tovább jutottunk – e?
Rá egy hétre jött a telefon, hogy sikeresen továbbjutottunk, aminek mi nagyon örültünk. Közöltük a hírt a tánctanárunkkal. Ő is nagyon örült a hírnek, majd mondta, hogy akkor kezdjünk bele a másik táncba.
Elkezdődöttek a próbák, egyre nagyobb beleéléssel csináltuk ezt az egészet. Mikor elkezdtünk táncolni a próbatermünkben, egyre jobban és gyorsabban haladtak a próbák. Nagyon odafigyeltünk egymásra, és segítettünk egymást a táncban. Elkezdődött a második verseny. Mikor beléptünk az ajtón, nagyon nagy izgalomba jöttünk. A fellépők is készen álltak, belépett a zsűri, és akkor elkezdtük a versenyt. Voltak előttünk zenészek, énekesek. A táncosok voltak a legjobbak, mert egy táncos nélkül nincsenek zenészek és énekesek. Felszólítottak minket a színpadra, és nagyon nagy izgalom volt bennünk. Elkezdtünk táncolni és nem törődtünk senkivel, a mi szempontunkból néztünk a világot. Vége lett a táncunknak és elkezdtek minket értékelni. Nagyon jó, pozitív dolgokat kaptunk, amiből sok dolgot tanulhattunk. Jól éreztük magunkat. Jött az értesítés, hogy továbbjutottunk. Rá egy napra elkezdtük összeállítani a következő táncot. Tudtuk, hogy ennek sokkal jobban kell sikerülnie, mert ezen múlik az eredményünk. Készen álltunk, a tánc kész, a ruhánk megvan. Eljött a várva várt nap. Nagyon sokan voltunk, de már valahogy nem izgultunk annyira, mint az előző két fellépésnél. Előadta mindenki a produkcióját, majd jött az eredményhirdetés. Elsőnek a kisebb korcsoportot hirdették. Majd jöttünk mi. A harmadik helyezést elérte…a második helyezést elérte…az első helyezést elérte a JNB. Nyertünk!


Rafael Ádám

8 éves, Csemőn él. Az általa űzött sportág a Kyokushin karate, mely mindennapjainak részévé vált.  A POWER SE Abony egyesület tagja, edzője Orosz Zoltán. Heti hat alkalommal, kétórás edzésen vesz részt. Nagyon lelkes, nem hagyna ki egyetlen alkalmat sem. Hétvégéken,  kevés kivétellel, versenyen indul. Nemcsak tehetséges, hanem rendkívül szorgalmas, kitartó és fegyelmezett is. A felkészülést otthoni gyakorlással egészíti ki.  Még csak egy éve karatézik, de már sok kiemelkedő országos és nemzetközi eredménnyel büszkélkedhet.  Rövidesen edzőtáborban fog részt venni testvérével, Krisztiánnal együtt, ahol a sportág legrangosabb mestereitől tanulhatnak majd. Ennek költségeit nevelőszülőjük az  „Otthon” Szociális Szolgáltató tehetséggondozó program keretén belül kapott támogatásból fedezhette.

Ádám versenyeredményei:

  • Magyar bajnokság I. helyezett  -40 kg-ban
  • Halas Kupa, Nemzetközi  I. helyezett
  • Balmazújváros, Nemzetközi II. helyezett
  • Nyíradány, Országos I.helyezett

Rafael Krisztián

7 éves, Csemőn él. Testvérével, Ádámmal együtt kezdte el és szerette meg a Kyokushin karatét. Együtt járnak edzésre, így Krisztián is heti hat alkalommal két órát sportol a POWER SE Abony egyesületben.  Gyakran otthon is folytatják a gyakorlást; zsákolnak, küzdenek, erősítenek, lazítanak, hiszen a karate rendkívül sokféle tudást és képességet igényel.  Igen tehetséges. Jó fizikai adottságokkal rendelkezik, ami nála is kitartással és fegyelmezettséggel párosul.
Elért eredményei önmagukért beszélnek.
•    Magyar bajnokság III. helyezett 20kg-ban
•    Halas Kupa Nemzetközi II. helyezett
•    Balmazújváros, Nemzeközi II. helyezett
•    Nyíradány, Országos II. helyezett
A karatézáshoz nélkülözhetetlenek a védőfelszerelések és különböző sporteszközök. Ezek nemcsak a megfelelő fejlődéshez szükségesek, hanem saját és a társak testi épségének védelme érdekében is. Rafael Ádám és Rafael Krisztián köszönettel gondolnak arra, hogy az „Otthon” Szociális Szolgáltató a tehetséggondozó program támogatásával már több alkalommal tudott számukra ilyen eszközöket vásárolni nevelőszülőjük.


Lakatos Arabella

a Nagykőrösi Kinizsi FC Utánpótlás igazolt játékosa. A most 9 éves kislány óvodás kora óta focizik, rendszeresen jár edzésre, versenyekre az U9-es csapatával. A labdarúgó Bozsik torna minden mérkőzésén játszott, értékes gólokkal segítette csapatát. Edzője véleménye szerint a labdarúgást és a koordinációs gyakorlatokat magas szinten elsajátította. Személyisége, csapatszelleme és munkája példamutató. 2016. nyarán edzőtáborban is részt vett. Már kétszer kapott külön oklevelet kiváló játékáért és labdakezeléséért. Négy éremmel büszkélkedik.


Babusa Tifani

a Nagykőrösi Sólymok Kosárlabda Egyesület U12 korosztályú csapatának a tagja, igazolt játékos. Pedagógusai véleménye szerint szorgalmas, figyelmes, tisztelettudó gyermek. A játékhoz és az edzésekhez való hozzáállása mindig példaértékű, az iskola kiváló sportolója.
Hetente 6 órát tölt edzéssel. A sport és a játék nagyon fontos része a mindennapjainak.
Versenyeredményei:
•    Diákolimpia III. korcsoport leány kosárlabda bajnokság körzeti döntő II. hely
•    Országos Kenguru Bajnokság II. hely
•    Országos Gyermekbajnokság II. hely
Jelenleg a Pest Megyei Gyermek Bajnokságban versenyez.
Edzője kérésére rendszeresen segítőként is részt vesz más kosárlabda csapatok mérkőzésein.


Babusa Barnabás

a Nagykőrösi Sólymok Kosárlabda Egyesület U14 korosztályú csapatának a tagja, igazolt játékos. Testnevelője véleménye szerint mozgáskoordinációja és csapatjátéka kimagasló csapattársaihoz képest. Technikás játékos, és a technikai elemeket jól alkalmazza a játék során. A játékhoz és az edzésekhez való hozzáállása mindig példaértékű, az iskola kiváló sportolója.
Edzője véleménye szerint Barnabás a csapatérdekhez való alázatos hozzáállásával hamar kivívta csapattársai elismerését. Alapvető ügyességéhez és jó mozgástanulási képességéhez erős munkabírás párosul. Hetente 6 órát tölt edzéssel. A sport és a játék nagyon fontos része a mindennapjainak.
2016-ban a Pest Megyei Kosárlabda Bajnokság gyermek korosztályában I. helyezést, míg az Országos Bajnokságon II. helyezést ért el.
Edzője kérésére rendszeresen segítőként is részt vesz más kosárlabda csapatok mérkőzésein.


Kókai László

jelenleg 7. osztályba jár, különösen szereti a testnevelés foglalkozásokat. A Pestszentimrei Sportkörben 2 éve focizik, amit nagyon szeret. A csapatának igazolt játékosa. Különböző kupákon, bajnokságokban indulnak, ahol szép eredményeket érnek el. Lacinak sok barátja van, főleg a sporttársai közül válogat, de az osztálytársai között is van néhány. Nyáron szívesen jár a kerületi és az egyesület által szervezett edzőtáborba.


Fazekas Nikolett Julianna

Jelenleg 8./b-be jár, rajzszakra. Tanulmányi eredménye jó. Az iskolában énekkarra és mazsorett-edzésre is jár 6 éve. Az idei tanévben lesz aktuális a pályaválasztás, informatikai és/vagy közgazdasági vonalon szeretne tovább tanulni. Jelenleg Niki nagyon komolyan készül a középiskolai felvételire. Előkészítőre jár a Petrik Lajos Szakgimnáziumba. Szereti a matematikát, történelmet, kamaszregényeket és a verseket. Ezen kívül táncolni, énekelni és rajzolni is szeret. 2010 őszétől a Munkácsy Mihály Sport Egyesület (MSE) tagjaként vesz részt folyamatosan a mazsorett-edzéseken és 3. éve eredményesen már versenyeken is. jelenleg 8./b-be jár, rajzszakra. Tanulmányi eredménye jó. Az iskolában énekkarra és mazsorett-edzésre is jár 6 éve. Az idei tanévben lesz aktuális a pályaválasztás, informatikai és/vagy közgazdasági vonalon szeretne tovább tanulni. Jelenleg Niki nagyon komolyan készül a középiskolai felvételire. Előkészítőre jár a Petrik Lajos Szakgimnáziumba. Szereti a matematikát, történelmet, kamaszregényeket és a verseket. Ezen kívül táncolni, énekelni és rajzolni is szeret. 2010 őszétől a Munkácsy Mihály Sport Egyesület (MSE) tagjaként vesz részt folyamatosan a mazsorett-edzéseken és 3. éve eredményesen már versenyeken is.


Tollaslabda Tiszakécske 2016

2016. 10. 22-én Tiszakécskén nagyszabású Országos Tollaslabdaversenyt rendezett a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Gyermekekért DSE. Az Otthon Szociális Szolgáltató gyermekei közül három versenyző vett részt: Kodi Krisztián, Kodi Nikoletta Kodi Dániel. Mind a három versenyző tudása legjavát adta. Krisztián hatalmas csatában korcsoportjában, egyéniben és párosban is arany érmet szerzett. Dani élete első versenyén egyéniben bronzérmet tudott szerezni. Niki látványos küzdelemben egyéniben a bronzérmet, míg párosban az aranyérmet hozta el. A sportolók nagyon örültek az eredményeiknek.  Mindhármuknak gratulálunk!


Rafael Georgina a fekvenyomó bajnokunk

2016. május 28-án rendezték meg Jászapátin  az Országos Fekvenyomó Diákolimpiát, melyen Rafael Georgina 63 kg testsúly kategóriában második helyezést ért el 40 kg fekvenyomással.
A további siker sem maradt el, 2016. október 2-án rendezték meg Budapesten a Biotech Usa Fitbalance felhúzó versenyt, ahol Georgina 63 kg-s testsúly kategóriában, 75 kg felhúzással első helyen végzett. Mindkét eredményéhez szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!


Horváth Klementina

vagyok, de mindenki Mentikének szólít, amit nagyon szeretek.
A 2014/15-ös tanévben 5. osztályos vagyok Nagykőrös egyik általános iskolájában.
2003. április 23-án születtem Cegléden. 15 hónaposan kerültem a nevelőcsaládomba Nagykőrösre, és óvodás korom óta dzsessz balettre járok. 2007 óta Horváth Melinda az edzőm, aki sok rangos eseményre és versenyre készíti fel a csoportomat. Heti két alkalommal járok edzésre, versenyek előtt azonban háromszor is. Sok örömem telik a táncpróbákban és a versenyek izgalmában.
Évek óta fellépünk a városi rendezvényeken, Székelyudvarhelyre pedig egy nemzetközi versenyen való részvétellel jutottam ki.
2014-ben is és 2015. január 31-én is tánccsoportommal részt vettem az Amita Országos Táncművészeti Versenyen, ahol arany minősítést és különdíjat is nyertünk.
Nagyon örülök annak, hogy az Otthon Szociális Szolgáltató és a nevelőcsaládom mindenben támogat azért, hogy tehetségem minél inkább kibontakozhasson. Nevelő anyukám minden versenyre és rendezvényre elkísér, még a külföldi úton is segítette csoportunkat.


2016.

Menti továbbra is szép sikereket ér el korosztályos csapatával a látványtánc területén a RELEVÉ TSE növendékeként. 2016. január hónapban az AMITA versenyen arany minősítést kapott. Ezt követően megyei és országos bajnokságokra került sor a tavasz folyamán. Eredményes szereplésüknek köszönhetően kijutottak Szlovákiába, Lévára, a Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa bajnokságára. Az At school című koreográfiájukkal Európa Bajnoki címet szereztek.
Menti nagyon örül annak, hogy nevelőcsaládja és az Otthon Szociális Szolgáltató a tehetségprogram keretében egyszeri és folyamatos támogatásokkal is segíti tehetsége kibontakozását egy olyan sport keretében, ami feltöltődést és sok sikert jelent a számára


Mitták Alexandra

vagyok, a Debreceni Egyetem romanisztika szakos hallgatója. Olasz szakirányt választottam. Gimnáziumi éveimet Kecskeméten töltöttem. Az első két évben a Congregatio Jesu (Angolkisasszonyok) Ward Mária Leánygimnáziumban tanultam. Érettségimet a Piarista Gimnáziumban szereztem meg. Emelt szinten érettségiztem olasz nyelvből, így felvételt nyertem az egyetemre. Köszönettel tartozom nevelőanyukámnak (Gecse Józsefné) és Bagóné Domokos Márta, nevelőszülői tanácsadónak. Minden kétségbeesett pillanatomban segítettek, és nem engedték, hogy feladjam, amibe belekezdtem. Ha nem hallgattam volna a szavaikra, valószínűleg nem tartanék ott, ahol épp tartok.  Az Otthon Szociális Szolgáltató segíti továbbtanulásom, utógondozottként helyet biztosít számomra. Úgy gondolom ezért is hálával tartozom. Mikor megtudtam, hogy felvettek a Debreceni Egyetemre, nagyon boldog voltam. Kíváncsian vártam, hogy milyen lesz az egyetemi élet. Tökéletesen sikerült beilleszkedni,a képzés nagyon jó és színvonalas. Az alapképzés után szeretném elvégezni a mesterképzést. Terveim szerint a következő évben elkezdem a Mediterrán Európa specializációt,így tudok még az olasz mellett nyelveket tanulni. Szeretném újra elkezdeni a francia nyelvet, amit a mesterképzésen hasznosítani tudok. Így két nyelven végezhetem el a fordító szakot. Adott számunkra a lehetőség, hogy külföldön tanulhassunk, tapasztalatokat szerezzünk. Szeretném igénybe venni ezt a lehetőséget, és egy félévet kint tölteni Olaszországban. Jelenlegi legfőbb célom, hogy jó eredménnyel végezzem el az egyetemet.


Török Dávid

vagyok, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának történelem-olasz szakos tanári nappali tagozatos hallgatója. Középiskolai tanulmányaimat a nagykőrösi Arany János Református Gimnáziumban végeztem. Részt vettem a Bocskai István Kárpát-medencei Református Műveltségi Vetélkedőn, ahol csapatban 2. helyezést értünk el. A verseny gyakorlati részén pedig 1. helyzést.  Gimnáziumi éveim alatt döntöttem el, hogy a pedagógusi pályát választom. Hálás köszönettel tartozom a gimnáziumi tanáraimnak. Legfőképpen Bartusné Tóth Nórának, az olasz tanárnőmnek, aki végig mellettem állt és segített, hogy elérjem a célom. Szintén köszönettel tartozom nevelőanyámnak, Szarvas Sándornénak (Éva néninek), aki nyugodt légkört biztosított a tanuláshoz és mindenben segített. Az Otthon Szociális Szolgáltatónak, amiért anyagiakban támogatott és otthont biztosított. Éva néninél töltött évek alatt megtanultam, hogy három dolog fontos az életben; a hit, a remény és a szeretet. Nyaraimat 2011 óta, az istenmezejei táborban töltöm, Barna Tímeánál. Köszönöm Timinek, hogy évről évre visszahív és szeretettel vár. A gyermekektől rengeteg szeretetet kapok és jó érzés látni, hogy boldogok és szeretettel gondolnak vissza ránk. Úgy érzem Isten jó helyre vezérelt, boldog vagyok.


Asztalos Zoltán

vagyok 7. osztályos tanuló. A nagykőrösi Sólymok igazolt játékosa, immár négy éve. Nagy sok jó és izgalmas meccsen veszek részt. Minden szabadidőmet kosarazással töltöm. Ez a legkedvesebb időtöltésem. A csapattársaim nagyon sokat segítenek, mindig segítenek, ha valamit nem tudok megcsinálni. Minden nyáron kosártáborban veszek részt. Idén is szeretnék menni. Apukámmal is nagyon szeretek kosarazni, mert mindig legyőzöm.

Nemrég egy izgalmas meccset játszottunk. Az nem az én meccsem volt, mert csak hat pontot dobtam, de azért nagyon élveztem. Lelkesít, hogy a csapattársaimmal együtt sikeres eredményeket érek el.

Az emlékezetes meccseim a következők:

  • 2009 január 5. Dömény Zsolt Tornaversenyen második helyezést értünk el;
  • 2010. Szentes ellen 90:81-re kikaptunk;
  • 2011. március 22. Pest Megyei Bajnokok lettünk;
  • 2012. március 16. Mezőtúr ellen 87:51-re nyertünk;
  • 2012 április 17. Szolnok ellen 57:42-re kikaptunk;
  • 2013. február 16. Vásárhelyi KS ellen 107:78-ra nyertünk;
  • 2013. április 3. Kecskemét ellen 97:63-ra kikaptunk.

Rostás Norbert Sándor (10), Rostás Richárd Roland (12), Rostás Gábor Gyula (16)

kiemelkedő eredményeket érnek el sport területén. A testvérek szeretnek focizni, de atlétika és futás területén is kimagaslóan teljesítenek.


Dobos Zsolt

vagyok, ebben az évben kezdtem egyetemi tanulmányaimat az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának nappali tagozatos hallgatójaként. Kollégiumot a Bánki Donát Kollégium biztosítja, amely nagyon komfortos és jó barátkörös. Kevesen vagyunk ebben a kollégiumban kb. 100 fő, így mindenki ismer mindenkit. Sokat társalgunk a felsőbb évesekkel, hogy miként, és hogyan készüljünk az órákra. Egy átlagos napom reggel 8-kor kezdődik és 17-kor végződik. A kollégium és az egyetem távolságát a BKV közlekedésével oldom meg, 4-6 villamossal. Tanulmányaim, ha megengedik, hétvégeken hazamegyek nevelőcsaládomba Tiszakécskére. Ősszel kertes családi házat vásároltunk lakóhelyemen otthonteremtési támogatás segítségével, melyet a jó idő jöttével alakítunk, szépítünk.
Jól érzem magam. Minden úgy zajlik körülöttem és velem, mint ahogy minden szeretetteljes családban nevelkedő gyermek életében.


Manhercz Olívia

vagyok. Ha valakinek rosszak a családi körülményei gyermekkorában, az nem azt jelenti, hogy felnőttként is arra van ítélve. Jelentheti azt is, hogy lehetőséget ad magának a változtatásra. Én megtanultam, alapvetően fontos, hogy biztos hátteret teremtsek magamnak, ezért is vált számomra elsődlegessé a tanulás. Az iskolámhoz közeli nevelőszülőhöz kerültem, és nagykorúvá válásom után utógondozói ellátott lettem. Ettől függetlenül az iskolában töltöttem szinte minden időmet, még a szombatjaimat is. Készültem az érettségire, és a Corvinus Egyetem érettségi előkészítő szakára jártam közgazdaságból, és matematikából. Tudtam, hogy felsőoktatási intézményben akarok tanulni, és diplomát szerezni. Az érettségim nagyon jól sikerült. Nagyon sokat tanultam azért, hogy bekerüljek az Egyetem gazdálkodási és menedzsment főiskolai karára.   Jelenleg főiskolára járok, albérletben lakom, diákmunkát végzek, és mindent megteszek azért, hogy jobb életem legyen. Az Otthon Szociális Szolgáltató rendszeres ösztöndíjjal, és elismeréssel motivál és támogat céljaim elérésében.      A főiskola elvégzése után szeretnék Mesterképzésre menni, legalább két nyelvet tanulni, nyelvvizsgát tenni, és jogosítványt szerezni.


Piukovics Norbert

vagyok. Amikor Bakosné Szecsei Ildikó lett az utógondozóm, általa kerültem az Otthon Szociális Szolgáltatóhoz, ahol nagyon jól érzem magam. Külső férőhelyre költözhettem, és önállóvá váltam. Sikeresen leérettségiztem és felvételiztem az ELTE vegyész szakára. Az Otthon Szociális Szolgáltató maximálisan segíti továbbtanulásomat, rendszeresen ösztöndíjjal támogat. Az egyetem nagyon jól megy, de ezért minden tőlem telhetőt megteszek. Jelenleg végzős hallgató vagyok alapszakon. Most a diplomamunkámat írom, mely nagy kihívás számomra. Örömömet lelem benne, mert kitűzött célom elérése előtt állok. Ez nem jelenti azt, hogy ezzel befejezem a tanulmányaimat, hiszen már jelentkeztem az Egyetem Mesterképzési szakára, mely két éves, és egyetemi diplomát ad. A következő célom, hogy az egyetemi diploma megszerzése után kutatómunkát végezzek. Ezt reális célnak tartom, mert hallgatóként is dolgozom a kutató csoporttal. Az elmúlt években megszereztem a felsőfokú angol nyelvvizsgát, társalgási szinten beszélek spanyolul és németül. Barátnőmmel boldog kapcsolatban élek albérletben. Ő is vegyész szakon tanul az ELTE-n. Nagyon jó érzés nyugodt körülmények között eredményesen végigcsinálni az egyetemet, és ezzel megalapozni a jövőmet. Bár sokszor hiányzik a boldog, nyugodt családi légkör, de ez a fajta szabad, önálló életmód fegyelmezettségre és felelősségteljes gondolkozásra tanít. Ha majd nekem is lesz családom, megpróbálom a lehető legjobban megélni, és szeretetben nevelni a gyermekeimet.